Sebészet

 

XVII. kerületi Szakrendelő Ferihegyi út 95. fsz. Telefon: 06-1-254-0545, mellék: 4545
Beosztás Név
Vezető főorvos Dr. Hollós Gábor

 

Röviden az osztályról

A felnőtt sebészeti  járóbeteg szakrendelés két műszakban történik hétfőtől péntekig.  A délelőttös műszak 8-14 h-ig, a délutános műszak 14-19 h-ig tart. (A nyári hónapokban a rendelés idő ettől eltérhet, ezért kérjük, mielőtt szakrendelésünket felkeresi, telefonon érdeklődjön). Bejelentkezés a rendelési időt megelőző egy órával előbb lehetséges. A rendelésen folyó munkát a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sebészeti Osztálya szakmailag felügyeli.

Egy héten háromszor keddi, szerdai és csütörtöki napokon, előjegyzés alapján ambuláns műtéteket végzünk. Az ambuláns műtétek alkalmával bőr alatti kötőszöveti elváltozások, faggyúmirigy ciszták illetve bőrgyógyászati javaslatra bőrdaganatok, anyajegyek, bőrfüggelékek eltávolítása történik.

A betegek ellátásban elsőbbséget élveznek az előjegyezett betegek, illetve a sürgősségi beavatkozást igénylő esetek (p.: vérző, akut kórképek) illetve a mentővel érkező páciensek. Az időponttal nem rendelkező betegek érkezési sorrendben a betegirányítóban kapott szám alapján kerülnek behívásra. A rendelésünkre a Call Centeren (tel: 432-9606) keresztül van lehetőségük az időpont kérésére.

A szakrendelésünkön traumatológiai, gyermeksebészeti, rheumatológiai, orthopédiai ellátás nincs. A mozgásszervi panaszokkal foglalkozó szakrendelésekre beutalót a háziorvos ad! Kérjük, ilyen panaszokkal háziorvosát keresse fel.

A végbélből származó vérzés illetve végbéltáji, aranyeres panaszok esetén javasolt a Bajcsy- Zsilinszky Kórház proctológiai ambulanciáján jelentkezni (hétfő, szerda, péntek: 12-14 h) ahova háziorvosától beutaló szükséges.

A sebészeti szakrendelés igénybe vételéhez beutaló nem szükséges.