Neurológia

X. Szakrendelő Kőbányai út 45.; Telefon: 06-1-433-3489

 

Röviden az osztályról

A neurologiai szakrendelés az Egészségház „B” épületében kapott helyet.
Az osztályon neurologiai (ideggyógyászati) betegek ellátása (az idegrendszer szervi elváltozásaiból adódó betegségek) kezelése, rendszeres ellenőrzése, állapotának követése történik. A páciensek kivizsgálása elsősorban a rendelőintézeten belüli szakrendelések, valamint a Bajcsy Zsilinszky Kórház Képalkotó Diagnosztikai Egységének (CT, MR) és a Röntgen – ultrahang osztály segítségével történik. Amennyiben szükséges igénybe vesszük a Speciális Ambulanciákat is területünkön, illetve – amennyiben kerületünkben nem működik a kívánt rendelés – Budapest más kerületeiben.

Elsősorban a X. kerületi lakosokat, de igény és lehetőség szerint, területen kívüli betegeket is ellátunk.

Profilunkban szerepel egyebek között a parkinsonos, epilepsias betegek gondozása (folyamatos nyomon követés, állapotellenőrzés) és ellátása is. A kivizsgálást követően betegeinket (amennyiben betegségük ellátása nem neurologiai jellegű) a megfelelő osztályra irányítjuk (pl. Psychiatria, Rheumatologia, Idegsebészet – OKITI)

A szakrendelés előjegyzett betegeit Dr. Kéri Anna szakorvos látja el.

Hétfőnként délután (12-18), keddi, szerdai, csütörtöki és pénteki napokon délelőtt (7-13) van rendelés.

Az Egészségügyi Minisztérium rendelete alapján a szakrendelés igénybevétele csak háziorvos, vagy egyéb szakrendelés orvosa által kiállított, érvényes beutalóval lehetséges.

Három hónapnál régebbi megjelenés esetén (évenkénti gyógyszeres javaslat stb), vagy kontrollos betegeknél új probléma, ill. betegség felmerülése kapcsán bekövetkező ellátáskor ismét beutaló szükséges – függetlenül attól, hogy a páciens járt már osztályunkon.

Előjegyzés információk

2011.01.01. óta a szakrendelés előjegyzés alapján látja el a betegeket.

Új betegek előjegyzése kizárólag a Bajcsy Kórház Call Centerénél (432-9606 telefonszámon), vagy személyesen az Kőbányai Egészségház betegfelvételi pultjánál történik.

Kontrollra jelentkező betegeink lehetőség szerint a szakrendelésen való megjelenés alkalmával kapják a következő időpontot.

Kórházi kezelésre szoruló betegeinket a Bajcsy Zsilinszky Kórház Neurologiai osztályára irányítjuk.