Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Bejelentkezés  

Neurológia

X. Szakrendelő Kőbányai út 45.; Telefon: 06-1-433-3489

 

Röviden az osztályról

A neurologiai szakrendelés az Egészségház „B” épületében kapott helyet.

Az szakrendelésen neurologiai (kimutathatóan az idegrendszer szervi elváltozásaiból adódó, ideggyógyászati) betegek ellátása, kezelése, rendszeres ellenőrzése, állapotának követése történik.

A páciensek kivizsgálása elsősorban a rendelőintézeten belüli szakrendelések, valamint a Bajcsy Zsilinszky Kórház Képalkotó Diagnosztikai Egységének (CT, MR) és a Röntgen – ultrahang osztály segítségével történik. Szükség esetén igénybe vesszük a speciális ambulanciákat is területünkön, illetve – amennyiben kerületünkben nem működik a kívánt rendelés – Budapest más kerületeiben.

Elsősorban a X. kerületi lakosokat, de igény és lehetőség szerint, területen kívüli betegeket is ellátunk.

 

Profilunkban szerepel egyebek között a stroke-on átesett, parkinsonos, epilepsias betegek ellátása, gondozása (folyamatos nyomon követés, állapotellenőrzés).

 

A nem neurologiai betegséggel (lelki eredetű vagy mozgásszervi – a csontok, a gerinc, ill. a csigolyák, porckorongok betegségeiből adódó, stb.) hozzánk forduló betegeket a megfelelő szakrendelésre irányítjuk (pl. Psychiatria,  Rheumatologia stb.)

A szakrendelés előjegyzett betegeit Dr. Kéri Anna adjunktus látja el. Szabadságolása idején helyettesítéséről integrált osztályunk, a Bajcsy Zsilinszky Kórház Neurologiai osztályának orvosai gondoskodnak beosztás szerint.

Hétfőnként délután (12-18), keddi, szerdai, csütörtöki és pénteki napokon délelőtt (8-14) van rendelés.

A hatályos jogszabályok alapján a szakrendelés igénybevétele csak alapellátói (háziorvos), vagy egyéb szakrendelés szakorvosa által kiállított, érvényes beutalóval lehetséges.

Három hónapnál régebbi megjelenés esetén (évenkénti gyógyszerfelírási javaslat, stb), vagy kontrollos betegeknél új probléma, ill. betegség felmerülése kapcsán bekövetkező ellátáskor ismét beutaló szükséges– függetlenül attól, hogy a páciens járt már osztályunkon.

 

Előjegyzés információk

Új betegek a Call Centeren keresztül-432-96-09- kérjenek időpontot, a visszarendelt betegeknek Hétfőn 13-18 óra között, többi nap 9-13 óra között tudunk időpontot adni a 433-3489-es számon.

 

Ugrás a főmenühöz