Közlemény

 

Tisztelt COVID- PCR szűrésre és antitest meghatározásra jelentkezők!

Kórházunkban továbbra is elérhető a korábban is végzett SARS-CoV PCR és SARS-CoV-2 specifikus antitest kimutatására irányuló szerológiai mintavételre és vizsgálatra térítés ellenében! A vizsgálat rögzítésre kerül az EESZT rendszerben, így alkalmas a védettségi igazolvány igényléséhez is.

A mintavételről érdeklődni a takacs.peterne@bajcsy.hu email címen lehetséges.

Mintavételre munkanapokon 09:00 és 10.00 óra között van lehetőség.

A PCR teszt díja 19.500 forint. 

Antitest meghatározás (vérből): 8000 forint.

A mintavétel mind felnőtt, mind gyermek paciensek részére lehetséges, amely orrból vagy garatból történik szakemberek által.

A mintavétel előtt a Covid PCR ambulanciára bejelentkezés szükséges a betegfelvételi irodában, ahol készpénzes fizetési módra van lehetőség. Amennyiben bankkártyás fizetési igény merülne fel, azt kórházunk pénztárában („B” épület fsz.) lehet megtenni.

 A szűrésre személyi azonosításra alkalmas okmányokat szükséges elhozni, illetve bemutatni (személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ kártya).

A szűrésre belépéskor maszk viselése kötelező. Amennyiben lázas vagy mellkasi tünetei vannak, kérjük szűrés előtt értesítse háziorvosát!

 

 

 

 

Tisztelt Hozzátartozó!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021. november 1-től látogatási tilalmat rendelt el valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál.

Az Eütv 11.§ (3)-(6) bekezdése a látogatáson kívüli személyes kapcsolattartási jogokat állapít meg az alábbiak szerint:

(3) A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon.

(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.

(6) A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartás.

A látogatási engedély kérést  –  a fent nevesített esetekben vagy méltányolandó indokkal  –  a hozzátartozónak az orvosigazgato@bajcsy.hu e-mail címen kell kérvényezni.

Amennyiben a látogatás engedélyezésre kerül, a látogatásnak feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül végzett, negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen.

A hozzátartozók a betegeknek bevinni kívánt élelmiszereket, valamint ruházatot a Sörgyár utca felőli kórházi portán 10 órától 15.30 óráig adhatják le, ahonnan munkatársunk segítségével juttatjuk el az osztályokra. Ezek átvételét és a szennyes ruházat kiadását az osztályos nővérek végzik. A csomagon egyértelműen legyen megjelölve a beteg neve és az osztály elnevezése, ahol a beteg fekszik!

Kérjük, hogy a küldemény romlandó élelmiszert, értéket ne tartalmazzon, és a súlya ne haladja meg a 10 kg-ot!

COVID osztályaink elérhetősége:

Osztály Telefonszám  
COVID I. osztály

E. épület I. emelet
III. Belgyógyászat

+36-30-839-4587 8-14 óra között az adatok felvételre kerülnek, majd továbbításra kerül az orvos részére, aki délután folyamán a hozzátartozót visszahívja
 COVID III. osztály

E. épület III. emelet
(COVID pozitív betegek)

+36-20-359-3944 8-15 óra között az adatok felvételre kerülnek, majd továbbításra kerül az orvos részére, aki délután folyamán hozzátartozót visszahívja
   COVID  osztály

D. épület I. emelet
I. Bel, Gasztro

+06 1 432-7613 7-14 óra között az adatok felvételre kerülnek, majd továbbításra kerül az orvos részére, aki délután folyamán hozzátartozót visszahívja

 

Egyéb osztályaink elérhetősége

Osztály Telefonszám Mikor hívható?
IV. Belgyógyászat-Kardiológia 06-1-432-7643 9-13 óra között
Fül-Orr-Gégészet 06-1-432-7650 8-20 óra között
Neurológia 06-1-432-7619 8-15 óra között
Szemészet 06-20-339-6580 13-15 óra között
Szülészet-Nőgyógyászat 06-1-432-7720 14-16 óra között
Sebészet 06-20-559-0788 7-15 óra között
Urológia 06-1-432-7733 7-15 óra között
V. Belgyógyászat (Paula) 06-1-432-9574 8-20 óra között hétköznap

8-14 óra között hétvégén

VI. Belgyógyászat (Gizella) 06-1-432-9646 12-14 óra között

 

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Vezetése

 

 

 

 

 

 

 

 

Közlemény

Járóbeteg-ellátás igénybevétele:

Járóbeteg-ellátásra érkezőknek a biztonsági szolgálat kérésére kötelező bemutatni a beutalót (zárójelentést, ambuláns lapot, stb.).

Sürgősségi ellátást igénylő esetben a beteget a biztonsági szolgálat a Sürgősségi Osztályra irányítja. A tilalom ideje alatt a Sürgősségi Osztály a Sörgyár utcai bejárat felől közelíthető meg.

–   Járóbetegek számára kötelező a testhőmérés belépéskor, valamint a járványügyi formanyomtatvány kitöltése.

–    A kórház területére és a X., XVII. kerületi, valamint a monori és gyömrői szakrendelőkbe csak orrot és szájat eltakaró maszkban lehet belépni.

–    Kérjük a figyelmes személyi kontaktust, az 1,5 méteres távolság lehetőség szerinti betartását.

–    A kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező. Kérjük, hogy benn tartózkodás alatt is minél többször használják!

Kérjük a hozzátartozókat, hogy a látogatást megelőzően a bevezetett korlátozásokról tájékozódjanak az intézmény honlapján, illetve az osztályok elérhetőségein.

Köszönjük megértésüket!

 

Budapest, 2021. május 21.

Dr. Stubnya Gusztáv

főigazgató