Kardiológia

X. Szakrendelő Kőbányai út 45.; I.emelet, Telefon: 433-3494
 Orvosi beutalóval térítésmentes (OEP finaszírozott)
 orvosi beutaló nélkül térítésköteles

 

Betegfogadás előjegyzés alapján történik.

Előjegyzés kérhető:

Az Előjegyző központ  telefonszámán, hétköznapokon 07:30 – 19:30 között:

  • 432-9606

 

Személyesen a Bajcsy- Zsilinszky Kórház (1106 Budapest, Maglódi út 89–91.) Lavotta utcai főbejáratánál a Betegirányító Pultban dolgozó munkatársainktól hétköznapokon 07:00 – 15:00 óráig vagy a X. Egészségház Betegirányító Pultjánál.

Amennyiben a páciens ellátása a kezelőorvos kolléga megítélése szerint a kiadott vagy kiadható  előjegyzési időpontnál előbb szükséges, úgy  kérjük a kolléga vegye fel  az osztállyal  a kapcsolatot  így  telefonos  konzultációt  követően lehetőség van  sürgős (de nem feltétlenül azonnali)  időpont biztosítására.

Az előjegyzési időpontok tájékoztató jellegűek, előre ugyanis nem ítélhető meg pontosan hogy az adott  páciens  vizsgálata  hány részvizsgálatot igényel, illetve  ezek milyen időigényűek (ez a beteg panaszaitól, állapotától is függ, melyet előre nem ismerünk)  A sürgősségi  indokkal érkező  betegek vizsgálata is csúszást eredményezhet ezért a kiadott időpontokban némi csúszás lehetőségével kell számolni.

Rendelést ellátó orvosok Rendelési nap
dr. Kapin Tibor Hétfő
dr. Őze Ágnes Kedd
dr. Csípán Béla Szerda (délelőtt)
dr. Voloncs Bernadett Szerda (délután)
dr. Pinczés István Csütörtök (délelőtt)
dr. Sydó Zoltán Péntek
Asszisztensek Száraz Lászlóné
Vágner  Krisztina

A rendelést közbeszerzési eljárást követően a Bajcsy-Zsilinszky Kórházzal kötött közreműködői szerződés alapján magáncég üzemelteti. A kórház a kórházi informatikai rendszert, a bútorzatot biztosítja, illetve a helyiséget bocsátja rendelkezésre. Minden egyéb feltételt az üzemeltető biztosít.

 

A betegellátás folyamata:

Az osztály az ambuláns ellátást a hazai és a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően nagy betegforgalom mellett relatíve rövid előjegyzéssel a leletek teljes körű digitális archiválását elérve valósítja meg. Ennek kivitelezése megfelelő mennyiségű és minőségű eszközzel, illetve az ezt nyilvántartó, kezelő megbízható informatikai rendszerrel biztosított.

A tevékenység során törekszünk a visszarendelések számának minimálisra csökkentésére. Minden az adott megjelenéskor lehetséges és szakmailag indokolt vizsgálat elvégzésre kerül, ezzel csökkentve a várólistát, növelve a betegelégedettséget, illetve a betegforgalmat is.

A kardiológiai szakvizsgálat a következő részvizsgálatokat tartalmazza:

  • A kórelőzmény felvétele, a fizikális vizsgálat, illetve a vérnyomásmérés mellett alapvizsgálatként minden esetben készítünk a 12 elvezetéses EKG-t, illetve a legtöbb esetben a szívultrahang vizsgálat  is elvégzésre  kerül.
  • Elvégezzük szükség esetén (ennek indokoltságát a kardiológus szakorvos dönti el, a beteg állapotától függően, az érvényes szakmai szabályok, ajánlások alapján) a kiegészítő kardiológiai műszeres vizsgálatokat
  • Terheléses EKG (kerékpár ergométer, vagy futószalagos terhelés)
  • 24 órás EKG monitorozás (holter monitor)
  • 24 órás ambuláns vérnyomás monitorozás (ABPM)
  • Terheléses szívultrahang vizsgálat

Ha szakmailag indokolt, illetve lehetséges a terheléses EKG vizsgálat az első megjelenéskor  elvégzésre kerül. Az otthoni felvételt készítő készülékek felhelyezése vagy az első megjelenés  napján  azonnal vagy a  rendelő orvos  következő  rendelési napja előtti napon   kerül sor így másnap a leletet megkaphatja a páciens amikor a készüléket leadja. A beteg választása   szerint ettől  eltérő időpont is lehetséges. A vizsgálatokra érdemi várakozás nincs.

 Minden esetben azonnal, részletes írásos tájékoztatót (ambuláns lap, műszeres lelet) adunk illetve szóban is informáljuk a pácienst az állapotáról és elmagyarázzuk a szükséges tennivalókat.
Amennyiben szükséges egyéb, nem a szakrendelőben végzett további kardiológiai vizsgálatokra előjegyzést adunk pl. koszorúér CT-re, szívizotóp vizsgálatra, koszorúérfestésre (coronarographia).
A krónikus szívbetegségben szenvedő betegeket gondozásba vesszük, és a szakmai irányelvek és panaszaik alapján 3-6-12 hónap múlva kontrollra visszavárjuk.