Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Bejelentkezés  

In memoriam Dr. Papp László

Dr. Papp László (1943 – 2021)

 

 

 

Dr. Papp László 1943. március 10-én született Ózdon.
Orvosi tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végezte, ahol 1968-ban szerzett oklevelet. 1973-ban belgyógyászatból 1988-ban társadalom-orvostanból tett szakvizsgát. Kutatási területe a vastagbél és hasnyálmirigy betegségei, ebben a témában számos szakmai folyóiratban publikált.
1995-ben egészségügyi szakmenedzseri diplomával bővítette tudástárát.

Szakmai pályafutása:
• 1968-1974 DOTE, II. számú Belklinika, tanársegéd,
• 1974-1984 Csenger, városi körzeti orvos,
• 1985-1990 Mátészalkai II. Rákóczi Ferenc Kórház, főigazgató-főorvos,
• 1991-1993 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat,
Egészségügyi Főosztály vezetője, Nyíregyháza,
• 1993-1995 Észak-pesti Kórház (pestújhelyi volt katonai kórház), igazgató-főorvos
• 1995-2010 Fővárosi Önkormányzat, Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet,
főigazgató-főorvos.

10 évig dolgozott Csengeren, ahol körzeti orvosként egy komplett egészségügyi központot alakított ki. Elsőként szervezte meg az országban a központi körzeti orvosi ügyeleti szolgálatot, amit jelenleg is használnak az egész országban. Nevéhez fűződik a Mátészalkai Kórház fejlesztése, rekonstrukciója és a modern informatikai hálózat kialakítása. Megyei főorvosként áttörő szerepet vállalt a megye egészségügyi állomásainak koordinálásának fejlesztésében. Pl: onkoradiológiai osztály (Megyei Kórház, Nyíregyháza), Szülészeti, Fül-orr-gégészeti pavilon építése (Megyei Kórház), Művese Állomás (EUROCAR), Szociális otthonok újjáépítése (Mérk, Győrtelek). A pestújhelyi volt szovjet kórházat fejlesztéssel a lakosság szolgálatába állította.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatói teendőit 1995-től 2010-ig látta el.
A rendszerváltást követő, első ciklusokra jellemző lendülettel fogott hozzá az intézmény szakmai struktúrájának átalakításához, amelyben érintett volt a kardiológia, a gasztroenterológia, az angiológia, az endokrinológia, de a kórház megkerülhetetlenné vált a szemészeti, a fül-orr-gégészeti, valamint a szívkatéteres eljárások tekintetében is. A kiemelkedő szakmai munkát a 2003-ban megkezdett és „átfogó rekonstrukcióként” emlegetett tervek megvalósítása tetőzte, amelynek befejeztével a Bajcsy-Zsilinszky Kórház a főváros szakmailag meghatározó, több területén III. progresszivitású szintű tevékenységet folytató intézményévé vált és tölt be azóta is ilyen szerepet Budapesten.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet saját halottjának tekinti.

Nyugodjék békében!
Emlékét megőrizzük!

 

 

Ugrás a főmenühöz