Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Budapesti
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és rendelőintézet

Bejelentkezés Intranet

Immunonephrológia Osztály

 

„E” épület, földszintjén; 06-1-432-7690
Beosztás Név
Osztályvezető főorvos Dr. Orosz Attila
Osztályvezető főnővér Tarbályné Mánya Melinda Msc. ápoló
Főorvos Dr. Domán József
Dr. Bíró József Zete
Dr. Páll Katalin
Adjunktus Dr. Kiss Eszter
Dr. Podolyák Réka
Szakorvos
Dr. Sági Veronika Judit
Dr. Schwarczenbarth Lilla
Adminisztrátor Jónás Ferencné

Röviden az osztályról

Az önálló Nephrológiai osztály és a krónikus vesebetegek rendszeres dialízis kezelését biz-tosító művese állomás komplexuma az 1970-s évek végén az „E” épület III. emeletén létesült, majd az ellátási igényeknek megfelelően dinamikusan fejlődött. 1996-ban az osztály átvette a Jahn Ferenc kh-ban megszűnő peritonealis dialízis tevékenységet és betegeit, ezzel teljessé vált a nephrológiai profil. A gépi és hasi dialízis kezelés mellett a vesebetegek osztályos ki-vizsgálására, gyógykezelésére, vesebiopsiák végzésére egyaránt lehetőség nyílt.1997. októbe-rében az időközben önállósult 15 ágyas Immunonephrológiai osztály és az akkor már GAMBRO által működtetett dialízis központ az „E” épület földszintjén kapott önálló elhelye-zésre lehetőséget. 2002-ben további bővítés és komfortosítás zajlott, mely a betegek közérze-tére és betegellátásra kedvezően hatott. Az osztály a dialízis központ a betegek segítségével nagy szerepet vállalt a 90-s évek eleje óta folyamatosan működő Vesebetegek Bajcsy-Zsilinszky Kórházi Egyesülete és az ehhez kapcsolódó VEBA Alapítvány is.
A vesebetegek száma világszerte rendkívül dinamikusan növekszik, melyben nem kivétel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellátási területe sem. Az elmúlt több mint 30 év bebizonyította mi-lyen nagy szükség volt a nephrológiai profil kiépítésére és folyamatos fejlesztésére a kórház-ban. A Nephrológiai ambulancián gondozott betegek száma évről-évre emelkedik hasonlóan krónikus dialízis kezelést igénylő betegek számához.
A Nephrológiai egység orvosai, nővérei-ápolói mindent megtesznek annak érdekében, hogy barátságos környezetben, minőségi betegellátást nyújtva gyógyítsák az akut és krónikus vese-betegeket.
Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk
Az osztályhoz tartozó szakrendelés, ambulancia elérhetősége:

Nephrológiai ambulancia munkarendje:
hétfő-péntek: 08:00 – 14:00

Elérhetősége és előjegyzési lehetőség:
432-9662 telefonon

Peritonealis ambulancia:
hétfő-péntek: 08:00 – 14:00
ügyeleti időben készenlét

Ugrás a főmenühöz