Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Budapesti
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és rendelőintézet

Bejelentkezés Intranet

Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztály

 

 

 

 

Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztály
„A” épület IV. emelet, Telefon: 06-1-432-7650
Beosztás Név
Osztályvezető főorvos Dr. Horváth Barnabás Ph.D.
Főorvos Dr. Liktor Bálint
Dr. Szabadka Hajnalka
Dr. Horváth Tamás Ph.D.
Dr. Imrei László Ph.D.
Dr. Liktor Bálint ifj.
Dr. Csákó László
Dr. Bajor Bence
Dr. Borsos Júlia
Adjunktus Dr. Halász Ágnes
Dr. Kálmán Judit
Dr. Varga Zsuzsa
Alorvos Dr. Nguyen Nguyet Anh
Dr. Vargha Eszter
Szakorvos Dr. Mészáros Mátyás
Dr. Várgedő Zsuzsanna
Dr. Galántai Dorina
Dr. Fábián Letícia
Dr. Simon Ákos
Dr. Krisztin Norbert
Dr. Pozsgay Erzsébet
   
Szakorvos-jelölt


Dr. Szabó Lilla
Dr. Keresztély Zsuzsanna
Dr. Tóth Áron
Dr. Kincses Adél
Rezidens Dr. Illés Kata
Dr. Körmendy Borbála Klára
Dr. Nagy Ákos
Logopédus, foniáter Nagy Éva
Osztályvezető főnővér Mérnyi Gabriella
Osztályos adminisztrátor Tokai Erzsébet
Farkas Mónika

Röviden az osztályról

Fekvőbeteg részleg, műtétek:

A Fül- Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztály országosan elismert a nagy szaktudást igénylő, magas színvonalon végzett műtéti tevékenységről, és az itt folyó tudományos munka kapcsán. Osztályunk 19 felnőtt-, és 4 gyermek fül- orr- gégészeti ágyon működik.

Fülsebészet, oldalsó koponyaalapi sebészet:

Osztályunk több évtizede az egyik legjelentősebb fülsebészeti centrum az országban. A műtéti ellátás az egyszerűbb fülészeti problémáktól a koponyalapra terjedő daganatokig terjed, beleértve a szimpla lyukas dobhártyát, a krónikus középfülgyulladást, cholesteatomát, otosclerosist és a hallócsontok egyéb mozgászavarát, és a fület, valamint a koponyaalapot érintő rosszindulatú daganatokat.

Orr- és melléküreg, valamint elülső koponyalapi sebészet:

Szintén országosan elismert az orr- és melléküregsebészeti tevékenységünk, valamint az elülső koponyaalapi sebészetünk. A szimpla orrsövényműtéttől a lezárt melléküregek és az orrpolipok endoszkópos műtétjén át, az elülső koponyalapot érintő daganatokig, illetve az agyvízcsorgás műtéti megoldásáig a régiót érintő betegségek ellátásnak legszélesebb palettáját biztosítjuk.

Fej- nyaksebészet:

Nagy mennyiségben végzünk pajzsmirigyműtéteket, elsősorban daganatos pajzsmirigybetegségek, daganatgyanús göbök, pajzsmirigy túlműködése, valamint nyelés- vagy légzészavart okozó kompresszió miatt. A fej- nyaki rosszindulatú daganatok kisebb, szájon keresztüli műtétjétől a nagy, külső feltárású, radikális onkológiai műtétekig tart az osztály tradícionális onkosebészeti profilja. Emellett jó- és rosszindulatú daganatok miatt nyálmirigy műtéteket is végzünk.

További sebészeti területek:

A fej- nyakon található bőrelváltozások eltávolítására bőrsebészeti profilt is kialakítottunk, emellett a gyermek- fül- orr- gégészet, és az alvás medicina kiemelendő a műtéti profilok közül.

Egyéb információk:

Kisgyermekek műtétei esetén a szülő térítésmentes kórházi tartózkodását biztosítjuk. A szabad kapacitás függvényében külön elhelyezést tudunk biztosítani igény és lehetőség szerint, térítési díj ellenében, a kórház térítési szabályzatának megfelelően, 2 ágyas szobában.

 

Járóbeteg ellátás, ambulanciáink:

Szakambulanciáinkon speciális járóbetegellátás történik, beutalás és előjegyzés keretében:

Fül-orr-gégészet: Általános járóbeteg szakambulancia, mely a műtétre váró betegek kivizsgálását, műtéti utógondozást, a szakorvosi konzíliumot igénylő utógondozást valamint a sürgősségei betegellátást hivatott kiszolgálni. A sürgősségi ellátás a fővárosi ügyeleti forgórendszer keretében a Sürgősségi Osztályon keresztül zajlik.

Audiológia: Halláscsökkenéssel küzdő betegek vizsgálata, hallókészülékkel való ellátása és gondozása. A hallásvizsgálatra kizárólag szakorvosi beutalóval, friss szakvizsgálati eredménnyel lehet időpontot kérni a 06-1-4327656-os telefonszámon.

Allergológia: Felső légúti allergiás betegek kivizsgálása, kezelése, gondozása. Allergológiai kivizsgálásra szintén csak szakorvosi beutalóval lehet időpontot kérni a 06-1-4327650-es telefonszámon.

Foniátria: Hangképzési betegségekben szenvedők kezelése, illetve a gégét érintő műtétek utáni hangrehabilitáció.

 

Az osztály alapítványa és támogatói:

Alapítványunk az EUSTACH Alapítvány (Adószám: 18067477-1-42, bankszámlaszám: 11710002-20081809) támogatja, fejleszti az osztályt, teszi jobbá, komfortosabbá, elviselhetőbbé betegeink számára a kórházi tartózkodást.

Ugrás a főmenühöz