Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Budapesti
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és rendelőintézet

Bejelentkezés Intranet

I. Belgyógyászati Osztály

I. Belgyógyászati osztály
 
„C” épület I. és II. emeletén, Tel: 06-1-432-7617
 
Beosztás Név
 
Osztályvezető főorvos Dr. Hamvas József Péter
 
Főorvos Dr. Takács Rita
Dr. Mályi Imre
 
Szakorvos Dr. Solymos Mónika
Dr. Chamdin Safwan
Dr. Sosity Hajnalka
Dr. Dabi Ágnes
Dr. Schumet Petra
Dr. Pálfi Eszter
Dr. Tamás Noémi
Dr. Lázár Balázs
Dr. Lupták Orsolya
Dr. Bíró Ágnes
Dr. Lantos András
Dr. Belák Anita
 
Adminisztrátor Blaskóné Bauer Ágnes
Kiss Tünde
Novákné Boda Mariann
Szokola Jánosné/td>
 
Asszisztens Kalmárné Kubinyi Ilona
Ádám Tamásné
Bakonyi Tímea
 
Osztályvezető főnővér Tóth Mariann
 
Röviden az osztályról
 
Fekvőbeteg osztály C épület I. és II. emelet 70 ágy.

Kórtermek: 1 ágyas : 1 db; 2 ágyas 3 db; 5 ágyas 9db; 6 ágyas 2db

Acut gasztroenterologiai kórképek: szubintenzív részleg; 6 ágy

Az osztály tevékenységének leírása:

Osztályunk 70 ágyas fekvőbeteg részlegén Budapest X. és XVII. kerületének belgyógyászati és emésztőrendszeri betegségben szenvedő lakosait kezeljük. Gasztroenterologiai szakrendelésünkön, 3D hasi ultrahangvizsgálónkban és endoscopos laborunkban a X., XVII. kerület és a környező települések (dabasi járás stb.) betegeit fogadjuk, de igény és lehetőség szerint más területi beteget is fogadunk.
A gasztroenterologiai osztály 2005 óta folyamatosan megújul, mind az osztály fizikai jellemzőit mind a bővülő szakmai tevékenységi kört tekintve. Az épület többiráűnyú korszerűsítési folyamaton esett túl. A fekvőbeteg osztályon korszerű, szakmai szempontokat és kényelmi functiokat is kielégítő ágyak állnak betegeink rendelkezésére. Az osztály új vezetése a korszerűsítés fő koncepciójaként célozta meg a nagy létszámú kórtermek megszüntetését és ezzel együtt a fekvőbeteg ellátó részlet komfortfokozatának emelését. Az épület földszintjére átszervezett endoscopiás labor és személyzeti blokk lehetővé tette, hogy a fekvő beteg részlegen csak a kórtermek helyezkedjenek el.

Speciális ellátást, széles körű kivizsgálást nyújtunk a gyomor-bélrendszeri, hasnyálmirigy-, és májbetegeknek. Endsocopos laborunkban a legmagasabb szintű ellátást tudjuk nyújtani, – nagy erőket fordítunk az invaziv beavatkozások végzésére, lehetővé téve nagyobb beavatkozások elkerülését. Felső és alsó gyomor-bélrendszer tükrözéses vizsgálatait végezzük mind fekvő-, mind járóbeteg ellátás keretein belül, szükség esetén altatásban. Speciális vizsgálat az epe és hasnyálmirigy operativ endoscopia (pl.: ERCP: Endoszkópos Retrograd CholecystoPankreatografia, EST: Endoscopos SphyncteroTomia, hasnyálmirigy cysta szájaztatás stb.), melyek során az epe és hasnyálmirigy területén terápiás célú beavatkozásokat végzünk. A legkorszerűbb endoscopos ultrahang (EUS) vizsgáló eljárásokat alkalmazzuk a daganatos betegségek legpontosabb célzott diagnózisa céljából és egyéb diagnosztikus és terápiás esetekben. Speciális esetekben korán felfedezett rákbetegségek esetén egyedülálló lézer terápiás módszert (PDT) alkalmazunk.
Szintén speciális terültet a mesterséges táplálás, ezen belül a szondatáplálás , melynek segítségével a heveny hasnyálmirigy gyulladásban szenvedő betegeket gyógyítjuk, illetve a táplálkozási nehézségben szenvedő betegeink táplálását oldjuk meg (pl.: daganatos betegségekben, gyulladásos bélbetegségben).
Az osztályunkhoz tartozó, 2009-ben megnyitott, újonnan kialakított, korszerűen felszerelt, elkülönített 6 ágyas intenzív részlegen a budapesti sürgősségi rendszerbe kapcsolódva a város egész területének (gyomor-bélrendszeri eredetű) vérző betegeit látjuk el. Az emésztőrendszeri vérzéscsillapítást a legkorszerűbb módszerekkel végezzük, rendszeresen végzünk nyelőcső visszér belső gyűrűzést (oesophagus varix ligaturát, ) lézeres Argon-plazma coagulációs vérzéscsillapítást illetve belső klip felhelyezéssel gyomor- nyelőcső ércsonkvérzés ellátást.

Gasztroenterológiai szakrendelésen a hét minden napján kilenc szakorvos látja el és gondozza a gyomor-bélrendszeri, hasnyálmirigy, májbetegségekben, gyulladásos bélbetegségekben szenvedő betegeket. Járóbeteg ellátás keretein belül végzünk vércukor-, keményítőterhelést, H2 kilégzést, melyből felszívódási zavarra következtethetünk, UBT tesztet, mely során Helicobacter pylori nevű baktérium okozta fertőzést szűrjük ki. Teljesörű laborvizsgálati háttérrel állunk betegeink rendelkezésére. A vizsgálatok elvégzéséhez, szakrendelésen történő ellátáshoz háziorvosi beutaló, előzetes időpont-egyeztetés szükséges.

Az osztály széleskörű szakmai kapcsolatokat ápol a főváros többi vezető intézményével, tapasztalatainkat, eredményeinket rendszeresen szakmai továbbképzéseken tesszük közzé, és szaklapokban publikáljuk.

 
Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk
 
A járóbeteg szakambulancia legfontosabb adatai:

Recepcio, Ultrahang ambulancia előjegyzés: Kiss Tünde: 432-77-59; 06-20-490-29-94

Gastroenterológiai Szakambulancia C épület földszint.

Asszistensek: Gergely Hajnalka, Bagosi Tamásné

Endoscopos vizsgálatokra előjegyzés Tel: 432-77-58, 06-20-489-45-57

IDŐPONT KÉRÉS: 12-15 óra között!

Rendelési idők:

Hétfő Dr. Radnai Zoltán
12-13 h
Dr. Hamvas József
13-15 h
Kedd Dr. Solymos Mónika
10-13 h
Dr. Szabó Endre
11-12 h
Szerda Dr. Mályi Imre
9-11 h
  Dr. Hamvas József
10-12 h
Csütörtök Dr.Radnai Zoltán
12-13 h
Dr Takács Rita
12-14 h
Dr. Mályi Imre
11-13 h
Péntek Dr. Szabó Endre
7.30-8 h
 

Hasi UH Laboratórium: C épület Fszt.Ultrahang vizsgáló
Rendelési idő: 8-15-ig

Hepatológia Szakambulancia C ép. földszint
Rendelési idő: kedd 10-15-ig

Pancreas Szakambulancia C ép. földszint
Rendelési idő: szerda 14-16-ig és péntek 10-12-ig

Gastroenterológiai Endoscopos Laboratórium

C épület Fszt. Előjegyzett vizsgálatok végzése 7- 16 ó ?ig
Tel: 432-76-17

Belgyógyászati Ambulancia C épület I. emelet
Rendelési idő: munkaidőben.

Ugrás a főmenühöz