Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Budapesti
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és rendelőintézet

Bejelentkezés Intranet

Astellas díj 2015

Astellas-díj: a 2015-ös Év Orvosa Pályázat legjobbjai között köszönthetjük intézetünk két főorvosát.

Dr. Liktor Bálintot a sebészeti eljárások kategóriában, dr. Lippai Zoltánt a rehabilitációs és krónikus ellátás kategóriában díjazták

„A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet nevében elismerésemet fejezem ki dr. Liktor Bálintnak és dr. Lippai Zoltánnak a rangos Astellas-díj dobogós helyezéséhez. Mélységesen egyetértve a díj eszmeiségével, bízom benne, hogy az általuk képviselt jó példák ereje valamennyi munkatársunknak további erőt és lelkesedést ad.” – gratulált elsőként dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Az Astellas-díjat azon orvosok és egészségügyi dolgozók elismerésére adományozzák, akik saját példájukkal, napi tevékenységükkel sokat tesznek a hazai egészségügyi dolgozók társadalmi és szakmai megítélésének javításáért. Azt alapító szándéka szerint nem életműdíj. Azokat a szakembereket ismerik el vele, akik vélhetően még hosszú éveken át értékes példát tudnak mutatni.

 

 

IMG_2444

Dr. Liktor Bálint

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Fül-orr-gégészeti és
Fej-nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa

Vezetése alatt az osztály klinikai szintű, országosan és nemzetközileg is elismert, a fül-orr-gégészet egyéb területein kívül a magyarországi fülsebészet meghatározó centrumává vált. Nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati szemléletű és egyben minőségi utánpótlást jelentő szakorvos képzésre. Lehetőséget ad munkatársainak általános emberi, etikai kérdés közös megtárgyalására, ezzel is erősítve bennük az orvosi hivatástudatot. A betegekhez rendkívül humánusan viszonyul, több évtized múlva is visszatérnek, ragaszkodnak hozzá.

1998-tól a Magyar Fül-orr-gégeorvosok Egyesülete Vezetőségének tagja, 2006-tól elnökségi tag. 2004-től a MFOE Fülészeti Microchirurgiai Sectio titkára, 2009-től elnöke. 2009-től 2013-ig a Fül-orr-gégészeti Szakmai Kollégium, 2009-től az American Academy of Otorhinolaryngology tagja. Hazai és külföldi tudományok kongresszusok, vándorgyűlések, továbbképzések rendszeres előadója, aktív publikációs tevékenységet folytat.

Szakmai munkáját 1988-ban Adler díjjal, 1993-ban és 1998-ban HIETE rektori dícsérettel, 2005-ben Bollobás Béla díjjal, 2012-ben a „Bajcsy-Zsilinszky kórházért” kitüntetéssel ismerték el.

 

 

IMG_2448

Dr. Lippai Zoltán

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet
Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának főorvosa

Tevékenységével nemcsak intézetünkben, hanem országszerte is elismerten iskolát teremtett. A betegek pszichés, lelki vezetésével, az ápoltak védő és támogató rendszerének kiépítésével hozzájárul a szociális szegregáció megakadályozásához. Az Orvosi Rehabilitácó és Fizikai Medicina Magyarországi Társaságának vezetőségi tagja, a Neuro-rehabilitációs Szekció titkára. Alapító tagja a Neuro-rehabilitációs és Pszichológiai Szekciónak, valamint a Magyar Stroke Társaságnak és Neuroszonológiai Társaságnak. A rehabilitációs és stroke kongresszusok rendszeres résztvevője előadásokkal, szekció elnöki teendők ellátásával.

A X. kerületi önkormányzat által indított akadálymentesítési és segédeszköz támogatási program segítője, az érettségi előtti kötelező Közösségi Szolgálatoktatója.

A Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály által működtetett, Kiss Judit pszichológus által vezetett Stroke Betegszervezet aktív tagja, rendszeresen részt vesz az országos Stroke Napon felvilágosító előadásokkal.

Ugrás a főmenühöz