Ugrás a tartalomhoz Ugrás a kórház címéhez Ugrás a kórház telefonszámaihoz Ugrás a kereséshez

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Bejelentkezés Intranet

I. Belgyógyászati Osztály

 

“C” épület I. és II. emeletén, Tel: 06-1-432-7500 / 9823 mellék
Beosztás Név
Osztályvezető főorvos Dr. Takács Rita
Főorvos Dr. Rábai Kálmán
Dr. Mályi Imre
Dr. Chamdin Safwan
Szakorvos Dr. Bíró Ágnes
Dr. Harkai Nikoletta
Dr. Sosity Hajnalka
Dr. Dabi Ágnes
Dr. Pálfi Eszter
Dr. Tamás Noémi
Dr. Lupták Orsolya
Dr. Kocsis Dorottya

Dr. Menyhárt Orsolya

Dr. Molnár Sára
Adminisztrátor Kóka Andrásné
Menczel Ágnes
Szokola Jánosné
Asszisztens Képíróné Balázs Mária
Varga Judit
Pálinkás Krisztina
Gyógyszeres nővér Jaksa Antalné
Osztályvezető főnővér Homonnayné Gergely Hajnalka

Röviden az osztályról

Fekvőbeteg osztály C épület I. és II. emelet 70 ágy.

Kórtermek: 1 ágyas : 1 db; 2 ágyas 3 db; 5 ágyas 9db; 6 ágyas 2db

Acut gasztroenterologiai kórképek: szubintenzív részleg; 6 ágy

Az osztály tevékenységének leírása:

Osztályunk 70 ágyas fekvőbeteg részlegén Budapest X. és XVII. kerületének belgyógyászati és emésztőrendszeri betegségben szenvedő lakosait kezeljük. Gasztroenterologiai szakrendelésünkön, 3D hasi ultrahangvizsgálónkban és endoscopos laborunkban a X., XVII. kerület és a környező települések (dabasi járás stb.) betegeit fogadjuk, de igény és lehetőség szerint más területi beteget is fogadunk.

A gasztroenterologiai osztály 2005 óta folyamatosan megújul, mind az osztály fizikai jellemzőit mind a bővülő szakmai tevékenységi kört tekintve. Az épület többiráűnyú korszerűsítési folyamaton esett túl. A fekvőbeteg osztályon korszerű, szakmai szempontokat és kényelmi functiokat is kielégítő ágyak állnak betegeink rendelkezésére. Az osztály új vezetése a korszerűsítés fő koncepciójaként célozta meg a nagy létszámú kórtermek megszüntetését és ezzel együtt a fekvőbeteg ellátó részlet komfortfokozatának emelését. Az épület földszintjére átszervezett endoscopiás labor és személyzeti blokk lehetővé tette, hogy a fekvő beteg részlegen csak a kórtermek helyezkedjenek el.

Speciális ellátást, széles körű kivizsgálást nyújtunk a gyomor-bélrendszeri, hasnyálmirigy-, és májbetegeknek. Endsocopos laborunkban a legmagasabb szintű ellátást tudjuk nyújtani, – nagy erőket fordítunk az invaziv beavatkozások végzésére, lehetővé téve nagyobb beavatkozások elkerülését. Felső és alsó gyomor-bélrendszer tükrözéses vizsgálatait végezzük mind fekvő-, mind járóbeteg ellátás keretein belül, szükség esetén altatásban. Speciális vizsgálat az epe és hasnyálmirigy operativ endoscopia (pl.: ERCP: Endoszkópos Retrograd CholecystoPankreatografia, EST: Endoscopos SphyncteroTomia, hasnyálmirigy cysta szájaztatás stb.), melyek során az epe és hasnyálmirigy területén terápiás célú beavatkozásokat végzünk. A legkorszerűbb endoscopos ultrahang (EUS) vizsgáló eljárásokat alkalmazzuk a daganatos betegségek legpontosabb célzott diagnózisa céljából és egyéb diagnosztikus és terápiás esetekben. Speciális esetekben korán felfedezett rákbetegségek esetén egyedülálló lézer terápiás módszert (PDT) alkalmazunk.

Szintén speciális terültet a mesterséges táplálás, ezen belül a szondatáplálás , melynek segítségével a heveny hasnyálmirigy gyulladásban szenvedő betegeket gyógyítjuk, illetve a táplálkozási nehézségben szenvedő betegeink táplálását oldjuk meg (pl.: daganatos betegségekben, gyulladásos bélbetegségben).
Az osztályunkhoz tartozó, 2009-ben megnyitott, újonnan kialakított, korszerűen felszerelt, elkülönített 6 ágyas intenzív részlegen a budapesti sürgősségi rendszerbe kapcsolódva a város egész területének (gyomor-bélrendszeri eredetű) vérző betegeit látjuk el. Az emésztőrendszeri vérzéscsillapítást a legkorszerűbb módszerekkel végezzük, rendszeresen végzünk nyelőcső visszér belső gyűrűzést (oesophagus varix ligaturát, ) lézeres Argon-plazma coagulációs vérzéscsillapítást illetve belső klip felhelyezéssel gyomor- nyelőcső ércsonkvérzés ellátást.

Gasztroenterológiai szakrendelésen a hét minden napján kilenc szakorvos látja el és gondozza a gyomor-bélrendszeri, hasnyálmirigy, májbetegségekben, gyulladásos bélbetegségekben szenvedő betegeket. Járóbeteg ellátás keretein belül végzünk vércukor-, keményítőterhelést, H2 kilégzést, melyből felszívódási zavarra következtethetünk, UBT tesztet, mely során Helicobacter pylori nevű baktérium okozta fertőzést szűrjük ki. Teljesörű laborvizsgálati háttérrel állunk betegeink rendelkezésére. A vizsgálatok elvégzéséhez, szakrendelésen történő ellátáshoz háziorvosi beutaló, előzetes időpont-egyeztetés szükséges.

Az osztály széleskörű szakmai kapcsolatokat ápol a főváros többi vezető intézményével, tapasztalatainkat, eredményeinket rendszeresen szakmai továbbképzéseken tesszük közzé, és szaklapokban publikáljuk.

Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk
A járóbeteg szakambulancia legfontosabb adatai:

Szakorvosi vizsgálatra:  432-77-59; 06-20-490-29-94

IDŐPONT KÉRÉS: 10-14 óra között!

Gastroenterológiai Szakambulancia C épület földszint.

Asszistensek: Balla Annamária, Bács Éva

Endoscopos vizsgálatokra előjegyzés Tel: 432-77-58, 06-20-489-45-57

IDŐPONT KÉRÉS: 10-14 óra között!

Rendelési idők:

Hétfő Dr. Bíró Ágnes
11-12 h
Dr. Hamvas József
13-16 h
Kedd Dr. Rábai Kálmán
12-13 h
Dr. Rábai Kálmán
14-15 h
Szerda Dr. Pósfai Gábor
8-10 h
Dr. Mályi Imre
11-13h
Csütörtök Dr. Szabó Endre
1030-1130 h
Dr. Mályi Imre
11-13 h
Péntek Dr. Chamdin Safwan
10-11 h

Hasi UH Laboratórium: C épület Fszt.Ultrahang vizsgáló
Rendelési idő: 8-15-ig

Gastroenterológiai Endoscopos Laboratórium

C épület Fszt. Előjegyzett vizsgálatok végzése 7- 16 ó-ig

Belgyógyászati Ambulancia C épület I. emelet
Rendelési idő: munkaidőben.

Ugrás a főmenühöz