Urológiai szakrendelés

Urológiai Szakrendelés

1173 Budapest Ferihegyi út 95.; Telefon: 06-1-254-0550

Beosztás Név

Főorvos Dr. Fenke Ferenc

Vezető asszisztens Ivacsné Mártonyi Zsuzsanna

Asszisztens Nagyné Kraicz Genovéva

Röviden az osztályról
Az urológia a húgyutak (vesék, húgyvezetékek, húgyhólyag, húgycső) és a férfi nemiszervek (prosztata, ondóhólyagok, herék, mellékherék, herevezetékek, herezacskó, hímvessző) SEBÉSZETI megbetegedéseivel foglalkozik.
NEM képezi az urológia tárgyát a bizonytalan hasi-alhasi fájdalmak, a derékfájás okának kivizsgálása, mint ahogy az egyszerű húgyhólyaggyulladás (gyakori, fájdalmas vizelés), vagy az aranyér kezelése sem.

A betegfelvétel Minden rendelési idő kezdete előtt egy órával indul és minden rendelési idő vége előtt egy órával zárul.
A nyári szabadságok idején – július 1. – augusztus 31. – a rendelési idő napi egy műszakra korlátozódik, erről – és a rendelést végző orvos személyéről – időben érdemes tájékozódni. A rendelésben részt vevő orvoskollégák mindegyike a Bajcsy-Zsilinszky Kórház kötelékében dolgozik, így soron kívüli kórházi elfoglaltságunk (pl.: sürgős műtét) esetén a járóbeteg-szakellátás legjobb szándékunk ellenére is késedelmet szenvedhet. Sürgős esetben – amennyiben a Ferihegyi úti Szakrendelő Urologiai /illetve bármely/ részlegén éppen nincs rendelés – javasolt a szintén területi ellátási kötelezettséggel bíró H.T. Medical Center (Pesti út, 177.) hasonló profilú járóbeteg-szakellátó egységéhez fordulni.

Szakrendelőnkben a rendelés – a háziorvos által sürgősnek ítélt esetek kivételével – 2011. január 1. óta előjegyzés alapján működik. Ez a munka-alkalmassági vizsgálatokra, a potencia-zavar kivizsgálására és az incontinentia-betét javaslattételére is vonatkozik. Az urológiai vizsgálat nem beutaló-köteles, de a szakorvostól elvárt korrekt vélemény érdekében tanácsos az urológushoz friss leletekkel és háziorvosi javaslat alapján fordulni.

Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk

Rendelési idő:

H: 8 – 13 Dr Laczkó Péter
K: 14 – 19 Dr Fenke Ferenc
Sz: 8 – 13 Dr.Fenke Ferenc
Sz: 14 – 17 Dr. Nádor Tamás
Cs: 8 – 13 Dr Török Péter
Cs: 14 – 19 Dr. Laczkó Péter
P.: 8 – 13 Dr. Nádor Tamás