Neurológiai szakrendelés

X. kerületi Szakrendelő Kőbányai út 45.; Telefon: 433-3489
Beosztás Név
Szakorvos Dr. Kis Anikó
Dr. Deák Katalin
Asszisztens Mészáros Árpádné

 

Röviden az osztályról

 

A neurologiai szakrendelés az Egészségház „B” épületének második emeletén van.
Az osztályon neurologiai (ideggyógyászati) betegek ellátása (az idegrendszer szervi elváltozásaiból adódó betegségek kezelése, rendszeres ellenőrzése, állapotának követése) történik. A páciensek kivizsgálása elsősorban a rendelőintézeten belüli szakrendelések valamint a Röntgen – ultrahang osztály és a Bajcsy Zsilinszky Kórház Képalkotó Diagnosztikai Egységének (CT, MR) segítségével történik. Amennyiben szükséges igénybe vesszük a Speciális Ambulanciákat is területünkön, illetve – amennyiben kerületünkben nem működik a kívánt rendelés – Budapest más kerületeiben.

Elsősorban a X. kerületi lakosokat, de igény szerint, területen kívüli betegeket is ellátunk.
Profilunkban szerepel egyebek között a parkinsonos, epilepsias betegek gondozása (folyamatos nyomonkövetés, állapotellenőrzés) és ellátása is. Természetesen fontosnak tartjuk a megelőzést, ezért a fokozott kockázatban lévő, ám egyéb panasz miatt érkező betegek szűrővizsgálatát is elindítjuk, a stroke vagy más betegség irányában. A határterületi betegségek ellátását a megfelelő szakágakkal (pl. F-O-G, Szemészet, Psychiatria stb.) szoros együttműködésben látjuk el. A kivizsgálást követően betegeinket (amennyiben betegségük ellátása nem neurologiai jellegű) a megfelelő osztályra irányítjuk (pl. Psychiatria, Rheumatologia, Idegsebészet-OITI)

 

Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk

A hét négy napján vagy délelőtti, vagy délutáni műszakban van rendelés, pénteki napokon a rendelés szünetel.
A szakrendelés előjegyzett betegeit  hétfői és keddi napokon Bajcsy Kórház Neurologiai Osztályának orvosai látják el havi beosztás szerint,  szerdánként és csütörtökönként Dr.  Kis Anikó főorvos.

Az Egészségügyi Minisztérium rendelete alapján a szakrendelés igénybevétele csak háziorvos, vagy egyéb szakrendelés orvosa által kiállított, érvényes beutalóval lehetséges.

2011.01.01. óta az osztály előjegyzés alapján látja el a betegeket. Új betegek előjegyzése kizárólag a Bajcsy Kórház Call Centerénél történik (432-9606, 432-9607 és 432-9608 telefonszámokon). Kontrollra jelentkező betegeink az osztályon való megjelenés alkalmával kapják a következő időpontot.

Kórházi kezelésre szoruló betegeinket a Bajcsy Zsilinszky Kórház Neurológiai osztályára irányítjuk.