Neurológia

X. Szakrendelő Kőbányai út 45.; Telefon: 06-1-433-3489

 

Röviden az osztályról

 

A neurologiai szakrendelés az Egészségház „B” épületében kapott helyet.
Az osztályon neurologiai (ideggyógyászati) betegek ellátása (az idegrendszer szervi elváltozásaiból adódó betegségek) kezelése, rendszeres ellenőrzése, állapotának követése történik. A páciensek kivizsgálása elsősorban a rendelőintézeten belüli szakrendelések, valamint a Bajcsy Zsilinszky Kórház Képalkotó Diagnosztikai Egységének (CT, MR) és a Röntgen – ultrahang osztály segítségével történik. Amennyiben szükséges igénybe vesszük a Speciális Ambulanciákat is területünkön, illetve – amennyiben kerületünkben nem működik a kívánt rendelés – Budapest más kerületeiben.

Elsősorban a X. kerületi lakosokat, de igény szerint, területen kívüli betegeket is ellátunk. Profilunkban szerepel egyebek között a parkinsonos, epilepsias betegek gondozása (folyamatos nyomon követés, állapotellenőrzés) és ellátása is. A kivizsgálást követően betegeinket (amennyiben betegségük ellátása nem neurologiai jellegű) a megfelelő osztályra irányítjuk (pl. Psychiatria, Rheumatologia, Idegsebészet-OKITI).

 

Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk

Hétfői, keddi, szerdai és pénteki napokon délelőtt, csütörtökönként délutáni műszakban van rendelés.

A szakrendelés előjegyzett betegeit a Bajcsy Kórház Neurologiai Osztályának orvosai látják el havi beosztás szerint.

Az Egészségügyi Minisztérium rendelete alapján a szakrendelés igénybevétele csak háziorvos, vagy egyéb szakrendelés orvosa által kiállított, érvényes beutalóval lehetséges. Három hónapnál régebbi megjelenés esetén (évenkénti gyógyszeres javaslat stb.), vagy kontrollos betegeknél új probléma, ill. betegség felmerülése kapcsán bekövetkező ellátáskor ismét beutaló szükséges – függetlenül attól, hogy a páciens járt már osztályunkon

2011.01.01. óta az osztály előjegyzés alapján látja el a betegeket.

Új betegek előjegyzése kizárólag a Bajcsy Kórház Call Centerénél történik

(432-9606 telefonszámon).

Kontrollra jelentkező betegeink lehetőség szerint az osztályon való megjelenés alkalmával kapják a következő időpontot.

Kórházi kezelésre szoruló betegeinket a Bajcsy Zsilinszky Kórház Neurológiai osztályára irányítjuk.