Neurológiai szakrendelés

X. kerületi Szakrendelő Kőbányai út 45.; Telefon: 433-3489
Beosztás Név
Szakorvos Dr. Kis Anikó
Dr. Deák Katalin
Asszisztens Mészáros Árpádné

 

Röviden az osztályról

 

Az osztályon neurológiai (ideggyógyászati) betegek ellátása (az idegrendszer szervi elváltozásaiból adódó betegségek kezelése, rendszeres ellenőrzése, állapotának követése) történik. A páciensek kivizsgálása elsősorban a rendelőintézeten belüli szakrendelések valamint a Röntgen – ultrahang osztály és a Bajcsy Zsilinszky Kórház Képalkotó Diagnosztikai Egységének (CT, MR) segítségével történik. Amennyiben szükséges igénybe vesszük a Speciális Ambulanciákat is területünkön, illetve – amennyiben kerületünkben nem működik a kívánt rendelés – Budapest más kerületeiben.

Elsősorban a X. kerületi lakosokat, de igény szerint, területen kívüli betegeket is ellátunk.

Profilunkban szerepel egyebek között a parkinsonos, epilepsias betegek gondozása (folyamatos nyomonkövetés, állapotellenőrzés) és ellátása is. Természetesen fontosnak tartjuk a megelőzést, ezért a fokozott kockázatban lévő, ám egyéb panasz miatt érkező betegek szűrővizsgálatát is elindítjuk, a stroke vagy más betegség irányában. A határterületi betegségek ellátását a megfelelő szakágakkal (pl. F-O-G, Szemészet, Psychiatria stb.) szoros együttműködésben látjuk el. A kivizsgálást követően betegeinket (amennyiben betegségük ellátása nem neurologiai jellegű) a megfelelő osztályra irányítjuk (pl. Psychiatria, Rheumatologia, Idegsebészet-OITI)

Kontrollra jelentkező betegeink az osztályon való megjelenés alkalmával kapják a következő időpontot.

Kórházi kezelésre szoruló betegeinket a Bajcsy Zsilinszky Kórház Neurológiai osztályára irányítjuk.

 

Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk

Rendelési idő:

Hétfő:  08:00 – 14:00
Kedd:  13:00 – 18:00
Szerda:  10:00 – 18:00
Csütörtök:  13:00 – 18:00
Péntek:  –

Kérjük, hogy megjelenésük előtt érdeklődjenek az aktuális rendelési idő felől, mivel az változhat szabadság, betegség, stb miatt

Beutaló szükséges.

Előjegyzés a rendelésre a call-centeren keresztül: 432-9606, 432-9607, 432-9608 telefonszámokon.