Képalkotó Diagnosztika

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Vezetése tájékoztatja az érintetteket, hogy az intézetben új, nagy tudású CT és MR készülékek kerülnek beüzemelésre. A zavartalan és folyamatos betegellátás érdekében, a beüzemeléssel járó munkálatok elvégzésével járó átmeneti időszak alatt – előreláthatólag két hónap – a CT-ellátást 2018. február 1-től (00:00 órától) a kórház akut és fekvőbetegei részére, a kórház székhelyének „K” épülete előtt üzembe helyezett mobil-CT állomásban végezzük.

A mobil CT-állomás a fenti időponttól a 06/30/557-7675-ös telefonszámon érhető el.

 

A járóbeteg ellátás CT, illetve MR vizsgálatait 2018. február 1-től az átmeneti időszakban a Sonogram Kft. – Budapest XIII. Visegrádi utca 47/C. alatt – látja el.

Beteg előjegyzés a 06/70/335-5533-as telefonszámon kérhető munkanapokon 8:00-18:00-ig.

Képalkotó Diagnosztika
“H” épület első emeletén; Telefon: 06-1-432-7500, 06-1-432-9630
Beosztás Név
Osztályvezető főorvos Dr. Tarján Zsolt
Osztályvezető helyettes főorvos Dr. Péli Rita
Főorvos Dr. Dora Judit
Dr. Végvári Beatrix
Dr. Klement Anikó
Dr. Szekér Gyöngyi
Dr. Mezőfi Beáta
Dr. Takács Erika
Általános Orvos Dr. Ujházy Viola
Dr. Tábory Judit
Dr. Németh-Marton Andrea
Dr. Bögre Viktória
Adjunktus Dr. Tóth Erika
Dr. Vesztergombi Gábor
Szakorvos Dr. Érdi Anna
Dr. Zsiga György
Szakorvos jelölt Dr. Nemes-Debrő Miklós
EÜ. Adminisztrátor Búzás Andrea
Vezető asszisztens Nádasiné Ignáth Judit
Röviden az osztályról
Az osztály teljesen digitalizált, az osztályon belül található:
rtg_leletezo Leletező helyiségek:
PACS rendszer alkalmazása, mely a klinikai osztályokkal is össze van kapcsolva, segítve ezzel is a klinikusok munkáját (képi dokumentáció megtekintése)
Felvételező helyiség:
itt készítjük a célzott röntgenfelvételek jelentősebb részét.
rtg_fotozo
rtg_atvilagito Átvilágító és felvételező helyiség: ahol gasztroenterológiai vizsgálatokat; feltöltéses urológiai, nőgyógyászati és sebészeti vizsgálatokat tudunk végezni, ill. alkalmas célzott felvételek és távfelvételek elkészítésére is.
A mammográfiás vizsgáló: ahol a röntgen mammográfiás felvétel készül. Az elkészült felvételek ismeretében, a szomszédos helyiségben, kiegészítő ultrahang vizsgálatra, szükség esetén azonnali mintavételre van lehetőség. rtg_mammo
rtg_uh A másik két ultrahang helyiséget használjuk általános hasi, lágyrész, ill. keringési vizsgálatok elvégzésére. A hasi vizsgálatok előkészítést igényelnek és éhgyomorra történnek, így a többi vizsgálathoz képest előnyt élveznek; reggel és a kora délelőtti órákban végezzük őket. A többi vizsgálatra a nap későbbi szakaszában kerül sor. Valamennyi ultrahang készülékünk prémiumkategóriás.
Rendszeresen részt veszünk továbbképzéseken, és törekszünk a legújabb vizsgáló módszerek bevezetésére is.

Kórházunk területén, de külön épületben kapott helyet a CT és az MR készülék, valamint a csontsűrűség vizsgálatára alkalmas DEXA.

A modern, 16 szeletes CT berendezés 2006 végén került letelepítésre. A készülékkel lehetőségünk van a hagyományos vizsgálatokon kívül angiográfiás, perfúziós, valamint virtuális endoszkópos vizsgálatok elvégzésére is.

A 1.5 Tesla-s MR készülékünk 2007 óta szolgál betegeink kivizsgálására.
A hagyományosnak tekinthető neurológiai vizsgálatokon kívül hasi, kismedencei, angiográfiás vizsgálatokat elvégésére használjuk.
A készülék természetesen alkalmas perfúziós vizsgálatokra is, és 2008-tól lehetőségünk van MR mammográfiás vizsgálatok elvégzésére is.

Szervesen osztályunkhoz tartozik a X. és XVII. kerületi szakrendelő röntgen részlege. Mindkét szakrendelőben hagyományos röntgen és ultrahang vizsgálatra van lehetőség.
Az ultrahang vizsgálat előjegyzés alapján történik.

Az osztály szakrendelései, ambulanciái és előjegyzés információk

A magyar törvények értelmében valamennyi radiológiai vizsgálat beutaló köteles, ezért nem tudunk beutaló nélkül érkező beteget ellátni. CT, MR vizsgálatra szóló beutalót csak fekvő- vagy járóbeteg szakambulancia adhat.

Előjegyzési lehetőség:
Központi radiológia osztályon:

  • Mammográfia, ultrahang – telefon: 432-9630, csak munkanapokon 7-14 óráig
  • DEXA – telefon: 432-7550
  • CT, MR – telefon: 432-7740
Ultrahang:
  • X. ker. Szakrendelő – telefon: 433-1338
  • XVII. ker. Szakrendelő – telefon: 254-0542